ΠΕΡΙΕΔΡΙΚΟ ΣΥΡΙΓΓΙΟ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ

Τι είναι το περιεδρικό συρίγγιο και ποια η σωστή αντιμετώπιση;

Το περιεδρικό συρίγγιο εκδηλώνεται συνήθως με μια μικρή τρύπα (καμιά φορά και περισσότερες) στο περιπρωκτικό δέρμα, διπλά απο τον πρωκτό.

Το περιεδρικό (ή περιπρωκτικό) συρίγγιο είναι μια πάθηση η οποία δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, ούτε και συντηρητικά. Η μόνη ουσιαστική θεραπεία που δίνει λύση στον ασθενή είναι η χειρουργική αντιμετώπιση.

Συμπτώματα & Διάγνωση

Στα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνονται πυώδης έκκριση, κνησμός, ερεθισμός του περιπρωκτικού δέρματος, έντονη ενόχληση ή πόνος και σε ορισμένες περιπτώσεις πυρετός.

Συνήθως θα το καταλάβουμε γιατί πριν αναπτυχθεί το περιεδρικό συρίγγιο θα υπάρχει μία φλεγμονή ή ένα απόστημα στην πρωκτική μας χώρα που θα μας κάνει να υποφέρουμε με πόνο ή ακόμη και με πυρετό.

Την διάγνωση την κάνει ο χειρουργός, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στην ορθοπρωκτική χειρουργική.

Το περιεδρικό συρίγγιο εκδηλώνεται συνήθως με μια (καμιά φορά και περισσότερες) μικρή τρύπα (οπή) στο περιπρωκτικό δέρμα, από το οποίο υπάρχει εκροή πύου ή άλλου δύσοσμου εντερικού  περιεχομένου, με ή χωρίς πρόσμιξη αίματος, το οποίο λερώνει και το εσώρουχο. Συχνά, συνυπάρχουν κνησμός ή κάψιμο και σπανιότερα πόνος.

Θεραπεία

Πλέον η θεραπεία των Περιεδρικών συριγγίων είναι ελάχιστα επεμβατική, χωρίς ανοικτά τραύματα, χωρίς τομές, εντελώς ανώδυνα, και χωρίς ατελείωτες και βασανιστικές καθημερινές αλλαγές τραυμάτων!

Με χρήση LASER

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό το LASER δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα laser που χρησιμοποιούνται στην αισθητική ιατρική αλλά και καμία σχέση με τα laser που χρησιμοποιούνται για χειρουργικές τομές. Πρόκειται για Laser ενδοσκοπικής χειρουργικής, που δεν λειτουργεί ως νυστέρι, αλλά ως πηγή παραγωγής κυκλικής εκπομπής Laser, σε διαφορετικό μήκος κύματος, με διαφορετική ισχύ και θεραπευτική δράση.

Το θεραπευτικό Laser, σε αντίθεση με τις άλλες ενεργειακές πηγές που χρησιμοποιούνται μόνο για διατομή των ιστών και αιμόσταση είναι μια νέα, ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, που καταργεί πλέον οποιαδήποτε προηγούμενη κλασσική χειρουργική αποκατάσταση των περιεδρικών συριγγίων.

Είναι στην κυριολεξία μια μη επεμβατική μέθοδος, εντελώς ανώδυνη με μια καθαρά θεραπευτική δράση του LASER, που προκαλεί θεαματική επούλωση των περιεδρικών συριγγωδών πόρων.

Το τούνελ, η τρυπα, κλείνει και συμπίπτει μετρά από την εφαρμογή του Λέιζερ, χωρίς αίμα, χωρις πληγές και χωρίς καθόλου πόνο. Εξαφανίζεται. Μόνο τις πρώτες μέρες θα υπάρχει μια εκροή υγρού, υστέρα θα σταματήσει.

Με το ΛΕΙΖΕΡ δεν κινδυνευεις να πάθεις ακράτεια, γιατί ΔΕΝ κόβουμε, ούτε δουλεύουμε πάνω η κοντά στους σφιγκτήρες του πρωκτού  όπως η κανονική συμβατική χειρουργική πρακτική, αλλά πολύ μακριά από αυτούς..

Ποσοστό επιτυχίας ΛΕΙΖΕΡ στο Περιεδρικο συρίγγιο: 75-80%.

Σε περιπτώσεις που χρειάζεται μπορεί να επαναληφθεί με ακόμα ψηλότερα ποσοστά επιτυχίας που φτάνουν το 95-100%.